DJ Suna rocks bejaarden

Fragment uit Uitzending Dj Suna rocks bejaarden

Het verhaal van DJ Suna die haar hart heeft verloren aan een geheel nieuw publiek.

DJ Suna draait platen voor een hip publiek in Paradiso en de Melkweg als een vriendin haar vraagt te komen draaien op het feestje van haar oude moeder. Het inspireert haar tot een rondreizend danspaleis voor ouderen waarmee ze nu heel bejaard Nederland aan het dansen wil krijgen.

DJ Suna's Danspaleis

SUNA werd in 2003 opgericht door Suna Duijf. Daarvoor was Suna film -en theatermaker. Onder de naam DJ SUNA werd Duijf een veelgevraagde DJ in het Amsterdamse nachtleven. Ze draaide op de bekende uitgaansplekken, maar zocht ook haar heil buiten de clubs. In bejaardentehuizen en buurthuizen bijvoorbeeld. Dat haar gevoel voor muziek en sfeer een extra dimensie gaf aan haar belevingsconcepten bleek al snel in de praktijk door het succes van Het Danspaleis. Een initiatief om heel bejaard Nederland aan het danen te krijgen. Of je nu 18 bent of 98, een feestje is altijd leuk. Helaas zit een avondje stappen voor de meeste 98-jarigen onder ons er niet meer in. Speciaal voor de oudjes van Nederland heeft SUNA daarom Het Danspaleis bedacht: een ouderwets gezellig dansfeest in het bejaardenhuis. Met een Platendraaier die verzoekjes draait en hits van Johnny Jordaan, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets Rock en Rollen, met Het Danspaleis is het altijd bal.

Het Danspaleis is niet alleen favoriet in het bejaardentehuis, ook organisaties en festivals ontdekten deze klassieker.

Meer informatie over het Danspaleis is te vinden op Suna's website.

DJ Suna bij Goudmijn Radio

Vanaf nu elke vrijdagmiddag bij Goudmijn Radio (tussen 14 en 16 uur op Radio 5 Nostalgia) "Dansen met DJ Suna". Een waargebeurd verhaal uit haar Danspaleis met een mooie plaat uit de oude doos!

Luister hier naar de eerste aflevering met een gezellige polonaise!

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.