Croquette Schipholgans

Fragment uit Uitzending Croquette Schipholgans

Ze zijn de laatste tijd veel in het nieuws: de ganzen die veel overlast veroorzaken op Schiphol. Rob en Nicolle bedachten een creatieve oplossing. In hun zelfgebouwde minikeuken op wielen verkopen ze een wel heel bijzondere kroket. Zij openden de Keuken van het Ongewenste Dier om aandacht te vragen voor alle ongewenste dieren die zomaar worden gedood en vernietigd. Jaarlijks worden er bij Schiphol voor onze veiligheid 200.000 ganzen afgeschoten. Eersteklas gratis scharrelvlees, wat normaal dus rechtstreeks wordt afgevoerd naar een destructiebedrijf. Mede uit protest tegen de bio-industrie en omdat ze ongebruikt scharrelvlees zonde vinden, daarom ontwikkelden Rob en Nicolle de ganzenkroket. Het assortiment wordt volgend jaar zelfs nog uitgebreid. Wat dacht u van muskusrat of de Amerikaanse rode rivierkreeft? Een ware plaag in de Amsterdamse grachten, maar een culinair hoogstandje in de keuken.

Wil je meer weten over de Keuken van het Ongewenste Dier? Kijk dan op de website van Rob.

Andere verhalen in deze uitzending

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.