De boodschap van een dolfijn

Fragment uit Uitzending De boodschap van een dolfijn

Dolfijnen worden wel boodschappers van de oceaan genoemd en dat geldt zeker voor Ernie van Onlangs. Hij heeft een succesvol automatiseringsbedrijf en woont samen met zijn vriendin en haar dochter. Als hij op een dag een verdwaalde dolfijn in de jachthaven van Dinteloord aantreft, duikt hij meteen het water in. De altijd zo nuchtere Ernie voelt meteen zo’n diepe band met de dolfijn dat hij besluit alles achter zich te laten. Hij gaat onderzoek doen op de oceaan. En daar ontmoet hij een jaar later dezelfde dolfijn, die opnieuw een boodschap voor hem heeft.

 

Van de speurtocht naar de dolfijn van Ernie van Onlangs is een film uitgebracht: A cry for help.  Met de opbrengst van de verkoop hoopt Ernie zijn volgende expeditie te financieren. Hij wil dan met scholieren op zoek naar oplossingen om de enorme plastic afvalberg in de oceanen te verminderen.  Voor meer info: www.Morganonline.nl. En voor vragen of opmerkingen: ernie@morganonline.nl

Extra's bij dit fragment

Hoe is het nu met...

Hoe is het nu met...

Hoe is het na de uitzending verder gegaan met de zoektocht naar de dolfijn? Een update.

Naar artikel

Andere verhalen in deze uitzending

J a v a S c r i p t staat waarschijnlijk uit!

Deze website maakt gebruik van J a v vS c r ip t, onder andere voor het afspelen van video’s. Het lijkt erop dat J a v aS cr i pt uit staat, waardoor de site niet optimaal werkt.

Lees hier hoe je J av a Sc r i p t aan kunt zetten.